Aľonuškine rozprávky - Mamin-Sibirjak, Dmitrij Narkisovič (Mladé letá, 1971)
Autorove príbehy a rozprávky pre deti sú pozoruhodné pre ich hlbšie pochopenie detskej psychológie, medzi ne patria aj Aľonuškine rozprávky. Haju,haju, haju...spi Aľonuška, spi, moja krásna. Takto ti bude rozprávať rozprávky.