Praktická príručka slovenčiny - Mistrík, Jozef, 1921-2000; Škvareninová, Oľga, 1964-; Hegerová, Katarína (Slovenské pedagogické nakladateľstvo, 1997)
Praktická príručka slovenčiny je adresovaná predovšetkým študentom. Jej cieľom je umožniť používateľovi rýchlo sa orientovať pri hľadaní odpovedí na problémy jazyka a reči, ktoré si žiadajú pohotové a spoľahlivé riešenie. Príručka má dve časti. V prvej časti sa nachádza prehľad dominantných pravidiel z gramatiky, pravopisu a štylistiky. Druhá časť obsahuje výber najproblematickejších slov, s ktorými sa najčastejšie stretávame v bežnej reči.