Posledný súd 1 : (Strašnyj sud) - Jugov, Alexej, 1902- (Spoločnosť priateľov krásných kníh, 1977)
Dej románu sa odohráva v rokoch 1916 až 1921 za vojny a je tu veľa miesta venované československej légii.