Splnený sen : (East of the Sun) - Bickmore, Barbara, 1927-2015 (Slovenský spisovateľ, 1997)
Sága o troch vynikajúcich liečiteľkách, matke, dcére a vnučke, ktoré vedia náruživo ľúbiť, ale prežívajú ťažkú dilemu - dať prednosť životu s milovaným mužom a kariére v civilizovanom prostredí, alebo pomáhať chorým v drsnom kúte Afriky? Dynastia nadaných liečiteliek sa nevzdáva a prináša utrápeným svoju vieru a nádej. Liliana opustí rodičov, aby zasvätila život práci medzi Afričanmi. Láka ju ideál pomoci trpiacim, alebo túžba zblížiť sa s misionárnym lekárom, ktorý ordinuje v buši len s dvomi zdravotnými sestrami? Zdá sa, že história sa opakuje - aj Lilianinu dcéru a vnučku si podmanila žiarivá krása afrického kontinentu, osudová láska a oddaná túžba pomáhať tým, čo to potrebujú...