Eros: Erotické poviedky - Hudec, Ivan: 1947-; Šrámková, Jana: 1942-; Zelinka, Milan: 1942-; Jaroš, Peter: 1940-; Ferko, Andrej: 1955-; Janovic, Tomáš: 1937-; Puškáš, Jozef: 1951-; Vilikovský, Pavel: 1941-; Feldeková, Oľga: 1943-; Moravčík, Štefan: 1943-; Patarák, Ján: 1936-; Balco, Július: 1948-; et al. (Eva, 1989)
Erotické poviedky prinášajú širokú panorámu pohľadov na súčasníka, ktoré by mohli byť podnetom na konfrontáciu a vari aj zdrojom čitateľských zážitkov. Dvadsaťjeden autorov pristupuje k erotike po svojom - jedni v nej odhaľujú humorné aspekty, ide im tak trocha o snímanie masiek, pre iných je erotika príležitosťou skúmať neverejné procesy v človeku a súčasne nastoľovať morálne problémy, ďalší sa cez vášeň prebíjajú k najvšeobecnejším a najskrytejším filozofickým otázkam.