Udavač : (The informer) - O'Flaherty, Liam, 1896-1984 (Smena, 1975)
Skvelá detektívka. Tri sekundy vládlo v kuchyni mŕtve ticho, potom bolo počuť, ako sa všetci chvejú. Všetkých sa zmocnilo strašné podozrenie : niekto udal Francisca Josepha McPhillipa. Udavač! Hrôzu tohto slova si vládze uvedomiť iba Ír. V tom okamihu začali prítomní podozrievať druh druha...