Päť súčasných hier: Meridián. Sólo pre bicie (hodiny). Kým kohút nezaspieva. Krčma Pod zeleným stromom. Jááánošííík - Zahradník, Osvald, 1932-; Bukovčan, Ivan, 1921-1975; Kováčik, Peter, 1936-; Štepka, Stanislav, 1944-; Solovič, Ján, 1934- (Čítanie študujúcej mládeže, 1987)
Záhradník, Osvald: Psychologická dráma "Sólo pre bicie hodiny" bola napísaná v roku 1972, je to nadčasová hra, ktorá sa zameriava na ľudí, ktorí sa kvôli svojmu veku ocitajú mimo spoločnosť a chcú dôstojne dožiť svoj život.