Päť súčasných hier: Meridián. Sólo pre bicie (hodiny). Kým kohút nezaspieva. Krčma Pod zeleným stromom. Jááánošííík - Mistrík, Miloš, 1953-; Zahradník, Osvald, 1932-; Bukovčan, Ivan, 1921-1975; Kováčik, Peter, 1936-; Štepka, Stanislav, 1944-; Solovič, Ján, 1934-; Longauer, Ľubomír, 1948-; Šulcová, Estera (Bratislava Tatran, 1987)
Záhradník, Osvald: Psychologická dráma "Sólo pre bicie hodiny" bola napísaná v roku 1972, je to nadčasová hra, ktorá sa zameriava na ľudí, ktorí sa kvôli svojmu veku ocitajú mimo spoločnosť a chcú dôstojne dožiť svoj život.
Doslovy k publikovaným hrám. Edičná poznámka.
Keywords: hry autorské; hry divadelné; divadelné hry; Mistrík, Miloš (slovenský divadelný teoretik, teatrológ. * 16.05.1953 Bratislava, Slovensko -); Kováčik, Peter (slovenský prozaik, dramatik a filmový scenárista. * 06.06.1936 Čierny Balog, Slovensko -); Štepka, Stanislav (slovenský spisovateľ, dramatik, režisér, scenárista, herec, textár[1], vedúca osobnosť Radošinského naivného divadla, 26.07.1944 Radošina -); Bukovčan, Ivan, pseudonym Buk (slovenský dramatik a filmový scenárista. * 15.09.1921 Banská Bystrica ľ ć 25.05.1975 Bratislava); Zahradník, Osvald (slovenský dramatik. * 16.11.1932 Veľký Bočkov, Podkarpatská Rus, vtedajšie Česko-Slovensko, dnes Slovensko -); Solovič, Ján (slovenský spisovateľ a dramatik, rozhlasový, televízny a divadelný autor, organizátor. * 08.03.1934 Pliešovce, Slovensko -); próza; slovenská literatúra - texty; Longauer, Ľubomír (slovenský maliar, grafik, vysokoškolský pedagóg, 02.06.1948 Banská Bystrica -)