Od zvieraťa k človeku : (Od zvířete k člověku) - Drvota, Stanislav (Sputnik, 1983)
Autor, pôvodným zameraním lekár a psychiater uvádza čitateľa do terénu otázok, výsledkov a podnetov, ktoré prinášajú etológia a porovnávacia psychológia. Etológia, zaoberajúca sa štúdiom životných prejavov živočíchov, ich inštinktov, zvykov a spôsobu života, nazhromaždila množstvo argumentov, ktoré napomáhanú lepšie pochopiť, ako funguje mnohé z toho, čo dnes charakterizuje psychiku a konanie človeka