Od zvieraťa k človeku (Od zvířete k člověku) - Drvota, Stanislav; Tandlmajer, Rudolf; Oravec, Marián, 1958-; Krkošková, Mária (Bratislava Smena, 1983)
Autor, pôvodným zameraním lekár a psychiater uvádza čitateľa do terénu otázok, výsledkov a podnetov, ktoré prinášajú etológia a porovnávacia psychológia. Etológia, zaoberajúca sa štúdiom životných prejavov živočíchov, ich inštinktov, zvykov a spôsobu života, nazhromaždila množstvo argumentov, ktoré napomáhanú lepšie pochopiť, ako funguje mnohé z toho, čo dnes charakterizuje psychiku a konanie človeka
Pre čitateľov od 12 rokov.
Keywords: človek; zvieratá; funkcie psychické; porovnania; etológia; výklady populárno-vedecké; pre čitateľov od 12 rokov