Hlboko v srdci : (Deep in the heart) - Bickmore, Barbara, 1927-2015 (Spoločnosť priateľov krásných kníh, 1998)
Dramatickým, dejovo nasýteným románom ambícií, túžob a mnohých farieb lásky Bickmorová znova dokazuje, že je majstrovskou rozprávačkou. Knihu by sme mohli nazvať aj príbehom žien, ktoré sa nachádzajú a na dlhých cestách znova hľadajú. Píše sa rok 1961. Do malého texaského mesta prichádza matka s dcérou, obe trochu zvláštne, iné, so sviežim šarmom. Mladá Carly po čase vymení vidiecke Verity za elegantný Houston, kde sa vypracuje vo svojej profesii na jednu z najuznávanejších odborníčok a dostane sa do vyšších kruhov. Pohybuje sa v spoločnosti horných desaťtisíc, ale nie je šťastná. Cestu jej križujú traja úspešní a vplyvní muži. Carly sa riadi rukou rozumu i očami, a predsa sa často ocitá v slepých uličkách.