Vyzvedači z Tel Avivu : (Vyzvědači z Tel Avivu) - Borovička, Václav Pavel, 1920-2004 (Periskop, 1980)
V množstve dramatických príbehov dáva autor nahliadnuť do spôsobu práce izraelskej tajnej služby Mossad. Hovorí o spolupráci Mossadu s americkou CIA a s ďalšími spravodajskými centrálami, o získávaní a príprave agentov, ktorí sa podieľajú na rôznych teroristických akciách a politických vraždách, odhaľuje pozadie Lavonovej aféry, informuje o vypátraní a únose nacistického zločinca Adolfa Eichmanna, o vyzvedačoch Eliahovi Cohenovi ai.