Vyzvedači z Tel Avivu (Vyzvědači z Tel Avivu) - Borovička, Václav Pavel, 1920-2004; Šufliarsky, Ján; Michaláč, Jozef, 1944-; Schwarzová, Poňa (Bratislava Obzor, 1980)
V množstve dramatických príbehov dáva autor nahliadnuť do spôsobu práce izraelskej tajnej služby Mossad. Hovorí o spolupráci Mossadu s americkou CIA a s ďalšími spravodajskými centrálami, o získávaní a príprave agentov, ktorí sa podieľajú na rôznych teroristických akciách a politických vraždách, odhaľuje pozadie Lavonovej aféry, informuje o vypátraní a únose nacistického zločinca Adolfa Eichmanna, o vyzvedačoch Eliahovi Cohenovi ai.
Keywords: príbehy autorské; špionážne príbehy; Izrael; špionáž izraelská; Borovička, Václav Pavel (český spisovatel a televizní scenárista, 08.09.1920 Praha - 15.06.2004 Praha); tajná izraelská služba; Mossad; CIA americká; terorizmus; vraždy politické; 20. stor; faktografická literatúra; česká literatúra - texty; Izrael