Pole rozorané: Davisti v Sovietskom zväze - Drug, Štefan, 1931- (Hviezdoslavova knižnica, 1987)
Články davistov v Sovietskom zväze majú vo viacerých aspektoch dobový charakter. Nemajú súčasnému čitateľovi poslúžiť ako informácie o Sovietskom zväze. Tie si môže ľahko získať v množstve osobitných publikácií, v encyklopédiách, v syntetických i monografických prácach. Majú mu priblížiť päť osobností, päť davistov z medzivojnového obdobia, ich videnie, ich dojmy, ich schopnosť tieto dojmy tlmočiť.