Pole rozorané: Davisti v Sovietskom zväze - Holotíková, Zdenka; Drug, Štefan, 1931- (Bratislava Tatran, 1987)
Články davistov v Sovietskom zväze majú vo viacerých aspektoch dobový charakter. Nemajú súčasnému čitateľovi poslúžiť ako informácie o Sovietskom zväze. Tie si môže ľahko získať v množstve osobitných publikácií, v encyklopédiách, v syntetických i monografických prácach. Majú mu priblížiť päť osobností, päť davistov z medzivojnového obdobia, ich videnie, ich dojmy, ich schopnosť tieto dojmy tlmočiť.
Doslov: (Drug, Štefan). Edičná poznámka. Vysvetlivky.
Keywords: romány autorské; historické romány; spoločenské romány; ZSSR; vojnové romány; davisti; Drug, Štefan (slovenský literárny kritik, historik a publicista. * 29.11.1931 Chrenová, Slovensko - ); próza; slovenská literatúra - texty; ZSSR