Malá princezná : (A Little Princess) - Burnett, Frances Hodgson, 1849-1924 (Mladé letá, 1997)
Hrdinku nádherného príbehu určeného predovšetkým dievčatám - 11-ročnú Saru Crewovú pre jej ušľachtilé správanie všetci prezývajú princezná. Sara vyrastala v Indii, 7-ročnú ju otec, bohatý kapitán Crewe, priviedol do penzionátu slečny Minchinovej v Londýne.Keď Sarin otec zomrel a nechal dcéru bez peňazí, zlá a panovačná slečna Minchinová ju chcela vyhodiť na ulicu, potom však z nej urobila slúžku. Statočná Sara musela prekonávať neuveriteľné príkoria.Dojímavý príbeh so šťastným koncom si získal čitateľov na celom svete.