Rinaldo Rinaldini I. - Ferko, Milan, 1929-2010 (Mladé letá, 1971)
Pozná ho celé Taliansko, spievajú o ňom piesne, rozprávajú povesti, legendy, rozprávky plné vzrušujúcich dobrodružstiev. O kom? O slávnom zbojníckom kapitánovi Rinaldovi Rinaldim. Vaši starí a prastarí rodičia, milí čitatelia, poznajú tiež jeho príhody a historky a z viacerých knižných vydaní, ktoré im kedysi poskytli ozajstný čitateľský zážitok...