Rinaldo Rinaldini I. - Ferko, Milan, 1929-2010; Šesták, František, 1935-2004 (Bratislava Mladé letá, 1971)
Pozná ho celé Taliansko, spievajú o ňom piesne, rozprávajú povesti, legendy, rozprávky plné vzrušujúcich dobrodružstiev. O kom? O slávnom zbojníckom kapitánovi Rinaldovi Rinaldim. Vaši starí a prastarí rodičia, milí čitatelia, poznajú tiež jeho príhody a historky a z viacerých knižných vydaní, ktoré im kedysi poskytli ozajstný čitateľský zážitok...
Pre čitateľov od 11 rokov.
Keywords: príbehy autorské; historické príbehy; dobrodružné príbehy; Ferko, Milan (slovenský prozaik, básnik, dramatik, autor literatúry pre deti a mládež a textár, brat novinárov Jozefa a Vladimíra Ferka, otec PHDr. Dragana a akademického sochára Ľubomíra Ferka. Nar. 14.12.1929 Veľké Rovné, Slovensko - 26.11.2010 Bratislava, Slovensko); povesti; legendy; zbojníci; próza; slovenská literatúra - texty; Šesták, František (český akademický maliar, ilustrátor. * 10.09.1935 v Sazovice, na Morave, Česko - 14.07.2004 Česko); pre čitateľov od 11 rokov