Krátke spojenie. Neobyčajný príbeh - Tendriakov, Vladimir Fedorovič, 1923-1984 (Vydavateľstvo politickej literatúry, 1963)
Kniha obsahuje dve povieky: Krátke spojenie, ktorú preložila Viera Havránková a Neobyčajný príbeh v preklade Vlasty Baštovej. Sú z prostredia éry budovania socializmu.