Ako umiera hotelier - Kalný, Slavo, 1929- (Vydavateľstvo Spolku slovenských spisovateľov, 1998)
Známy autor literatúry faktu a žurnalista sleduje v umeleckých reportážach osudy slovenských presídlencov v bývalej Juhoslávii, Maďarsku a na Ukrajine, ale aj osudy ľudí, ktorí si vlastnou vinou alebo vinou spoločenských pomerov nevedeli nájsť svoj domov.