Předpověď počasí: podle přírodních úkazů, podle chování živočichů a rostlin, 2000 pranostik a pořekadel - Strnád, Emanuel (Levné knihy, 2000)
V knize je popisováno, jak lze podle přírodních úkazů, podle chování zvířat a rostlin předpovídat průběh počasí. V knížce je uvedeno na doplnění 2000 pranostik vztahujících se k jednotlivým měsícům v roce, ale i k jednotlivým ročním období. Podrobně jsou uvedeny informace o přírodních úkazech ( větru, teplotě vzduchu, tlaku vzduchu, slunečním záření, vlhkosti vzduchu, atmosférických srážkách, oblacích apod. ). Součástí obsahu knížky jsou i informace o pranostikách a jejich významu a další zajímavosti.