Láska v inom meste : (Love in Another Town) - Bradford, Barbara Taylor, 1933- (Slovenský spisovateľ, 1998)
Keď sa človeku nevydarí manželstvo, keď stroskoce jeho ľúbostný vzťah, zvyčajne zmení prostredie a usiluje sa začať odznova. Tak urobí aj Jake, mladý nadaný elektroinžinier, sklamaný z neúspešného manželstva, ktorý sa presťahuje do Kentu v štáte Connecticut. Prisťahuje sa tam aj Maggie, návrhárka interiérov, ktorú manžel opustil pre mladú dievčinu. Maggie je rozvedená, má už odrastené deti a dúfa, že v Kente začne nový život. Pri renovácii starého farmárskeho domu pre istého klienta si Maggie objedná od Jaka elektrikárske práce, pracujú spolu a vznikne medzi nimi láska. Musia však prekonať veľa prekážok: pätnásťročný vekový rozdiel, náhle ochorenie Jakovej manželky, ktorá i napriek odlúčeniu nechce súhlasiť s rozvodom... Hlavný hrdina má výnimočné nadanie na vytváranie svetelných efektov. A v zvláštnom svetle podáva aj autorka príbeh jeho lásky v inom meste.