Chirurg spomína: Podľa zápisov, článkov a magnetofónových záznamov - Čársky, Konštantín, 1899-1987 (Slovenský spisovateľ, 1987)
Pamäti K. Čarského sa opierajú o konkrétne autorove zážitky, skúsenosti z bohatého a aktívneho života. Rozpráva ich lekár ľ naslovovzatý odborník ľ sú zároveň prostou ľudskou výpoveďou o ceste za vzdelaním o pozitívnych mravných aspektoch práce, o vysokých etických ideáloch, o ceste za kladným životným programom.