Jazdecká legenda a iné prózy: Editino očko. Moja malá Macka. Holčička. Maryla. Atómy Boha - Vámoš, Gejza, 1901-1956 (Pôvodná próza, 1957)
Autor patrí k výrazným osobnostiam medzivojnovej slovenskej prózy. Kniha Jazdecká legenda je výber šiestich noviel. Novela Jazdecká legenda je humoristické rozprávanie o zážitkoch štyroch lekárov, ktorí počas vojenskej služby absolvujú polročný jazdecký výcvik. Príbeh je plný sarkastického humoru a neľútostnej satiry vojenských praktík. Kniha obsahuje aj výber ďalších autorových noviel.