Večerné verše - Lenko, Július, 1914-2000 1914-2000 (Slovenský spisovateľ, 1998)
Básnikove pozdné verše prinášajú bilanciu autorovej životnej a literárnej skúsenosti. Klasický verš s príznačnou spevnosťou je oslavou života a jeho darov.