Sen o sne - Holka, Peter, 1950-; Jakabčic, Michal, 1930-2001; Grečner, Dušan, 1944-; Glocko, Peter, 1946- (Bratislava Slovenský spisovateľ, 1998)
Príbeh nášho súčasníka, prežívajúceho "v posteli plnej snov" svoj údel vo svete, čo ho poznačil osobnými tragédiami, zároveň však obdaril vzťahmi, vracajúcimi vieru v život.
Keywords: poviedky autorské; spoločenské poviedky; psychologické poviedky; Holka, Peter (slovenský spisovateľ, dramatik a publicista, autor literatúry pre deti a mládež. * 22.08.1950 Považská Bystrica -); autobiografické poviedky; próza; Jakabčic, Michal (slovenský maliar, ilustrátor, profesor. Nar. 14.09.1930 V klenovci, Slovensko - 21.10.2001 v Bratislave, Slovensko); Grečner, Dušan (slovenský akademický maliar, grafik, ilustrátor, autor poštových známok, žiaka Albína Brunovského. Nar. 21.08.1944 Skalica, Slovensko -); slovenská literatúra - texty; Glocko, Peter (slovenský spisovateľ, scenárista a autor literatúry pre deti a mládež. * 02.06.1946 Muráň, Slovensko -)