Volali ma Žiletka - Golonka, Jozef, 1938-; Varsik, Milan, 1941-1991 (Memoáre, 1990)
Začínal s hokejom v klube Sokol NV Bratislava (predchodca Slovana Bratislava), medzi seniormi debutoval v roku 1955, v rokoch 1957-59 hrával v Dukle Jihlave v rámci povinnej vojenskej služby, potom sa vrátil do Slovana, kde zotrval do roku 1969. V česko-slovenskej najvyššej súťaži odohral počas 14-tich sezón 332 zápasov a dal 298 gólov. V roku 1961 sa stal kráľom strelcov ligovej súťaže. So súhlasom úradov posilnil západonemecký SC Riesersee (1969-1972) kde v 104 zápasoch nastrieľal 44 gólov. Po návrate do ČSSR ponúkol svoje služby opäť Slovanu, odmietli ho však pre vysoký vek. Následne uzavrel kontrakt so Zvolenom (1. SNHL), kde hrával do roku 1975.