Záhada tajného kódu - Nulton-Moore, Ruth (Tranoscius, 1998)
Dvojičky Sara a Sam sa zoznámia s Amy Goodwinovou, ktorá sa stane ich priateľkou. Spolu hľadajú poklad, ukrytý na starej farme už vyše dvesto rokov. Skôr ako ho nájdu, musia rozlúštiť tajný kód. Správa, v ňom napísaná, však záhadne zmizne, po nociach sa na farme zakrádajú temné postavy, zo starej stodoly sa znova ozývajú záhadné kroky...Dvojičky a ich priateľka chcú vyriešiť tajomstvo za každú cenu. Pritom dostanú lekciu o čestnosti a úprimnosti a presvedčia sa o tom, aká je v živote dôležitá vernosť kresťanským zásadám.