Traja pátrači 26: Záhada horiaceho meča - Marx, André, 1973- (Traja pátrači, 1998)
V čase, keď celá Kalifornia očakáva zatmenie slnka, strýko Titus zdedí po svojom bývalom priateľovi zvláštny sklený kameň. Napodiv si podľa závetu nesmie kameň ponechať, ale ho má odovzdať akémusi Beanymu. Kto to však je a kde ho má hľadať ? Žiaden problém pre Troch pátračov. Ten nastane až vtedy, keď ohnivo žiariaci kameň zmizne z Hlavného stanu a anonymný telefonát ich privedie na stopu nebezpečného tajného spolku. Jedno vedia pátrači stopercentne. Len čo sa podarí spojiť kameň so skleným mečom, ten sa rozplamení a ukáže svoju moc!