Dejiny Slovenska: Dejiny štátov - Kováč, Dušan, 1942- (Dějiny států, 1998)
Dušan Kováč slovenský historik, pôsobí dnes ako vedecký sekretár SAV, špecializuje sa na slovenské dejiny druhej polovice 19. storočia a prvej polovice 20. storočia. V tejto knižke som sa autor pokúsil predložiť verejnosti ucelený pohľad na slovenské dejiny, ktorý určite nebude vyčerpávajúci, ale ktorý má na vymedzenom priestore podať obraz toho, čo slovenká i európska historická veda v tejto oblasti priniesla.