Nový Dekameron: Poviedky o tele a duši - Dvořáková, Helena, 1943- (Slovenský spisovateľ, 1998)
Hravé príbehy predovšetkým o láske, ktorá napĺňa dni mužov i žien, sú sondami do krehkých vzťahov medzi nimi. Slovný šarm, humor a sebairónia sú tu zbraňou i obranou.