Záhada čierneho havrana - Marx, André, 1973-; Takáčová, Magda, 1924-2014; Mydlo, Svetozár, 1948-2014 (Bratislava Mladé letá, 1999)
V Los Angeles to vrie! Blíži sa termín veľkolepého filmového festivalu. Takáto akcia však láka množstvo zlodejov a zlodejíčkov...
Pre čitateľov od 9 rokov.
Keywords: príbehy autorské; dobrodružné romány; chlapčenské romány; próza; Marx, André (nemecký autor, 01.01.1973 v Georgsmarienhütte v Osnabrücku -); nemecká literatúra - texty; Mydlo, Svetozár (bol slovenský akademický maliar, výtvarný redaktor, grafický dizajnér aj poštových známok, karikaturista a ilustrátor. Pôsobil dlhoročne ako výtvarný redaktor vydavateľstva Mladé letá. Vytvoril viac ako 500 kníh, mnohé ilustroval. Verejnosť pozná jeho prácu pre Radošinské naivné divadlo, pre ktoré tvoril plagáty, bulletiny, ilustrácie i scény a s ktorým ho spájal originálny štýl a zmysel pre humor. Slovenské múzeum dizajnu uchováva mnohé práce a návrhy tohto originálneho autora. * 10.07.1948 Ružomberok, Slovensko - 29.11.2014 Bratislava, Slovensko); pre čitateľov od 9 rokov