O záhadnom vtákovi šťastia 1: Povesti a príbehy o Prievidzi - Siegelová, Eva: 1944- (Partia, 2007)
Povesti a príbehy o Prievidzi. Dozvieme sa napríklad, prečo Prievidžania majú prezývku bôbari, alebo nás dojme tragický príbeh panny Anny, ktorá doplatila na nežiaducu lásku k panovníkovi. Knihu ilustrovala Emília Jakubisová.