Hory, rieky, ľudia - Krno, Miloš, 1922-2007 (Slovenský spisovateľ, 1984)
Autobiografické dielo. Posledné dva roky pobytu v Moskve autor spomína na Liptov, na Ľupču. Opisuje postavy z detstva, mladosti aj z neskoršieho veku, opisuje krásu svojho rodného kraja, zážitky...