Skye O+Malleyová: Sladké zajtrajšky (All the sweet tomorrows) - Small, Bertrice, 1937-; Detková, Viera (Bratislava Ikar, 1999)
Pokračování osudů Skye O'Malleyové, odvážné krasavice s havraními vlasy a smaragdovýma očima.
Skye se stává pěšcem v neúprosné válce mezi anglickou královnou Alžbětou a skotskou královnou Marií. Na příkaz Alžbětin se vdává za krutého Duc de Beaumont de Jaspre. Avšak dovídá se z Alžíru, že její muž ještě žije a odvážný útěk ji přivede k touze jejího srdce. Skye je ženou stvořenou k tomu, aby byla milována, řídící se pouze hlasem své vášnivé duše.
Keywords: romány autorské; historické romány; spoločenské romány; romány o láske; erotické romány; Small, Bertrice (americká spisovateľka historických a romantických románov, 09.12.1937 Manhattane, New York, USA -); próza; americká literatúra - texty