Triumf nehy - McNaught, Judith, 1944- (Remedium, 1999)
V súčasnom príbehu o romantickej láske Američanky írskeho pôvodu a Američana so španielskymi koreňmi sa stretávajú mladá ženy s trpkými skúsenosťami z krátkeho rozvedeného manželstva a úspešný podnikateľ, ktorému po záhadnom krachu firmy ostala iba polorozborená farma v Portoriku. Ich láske neprajú niektoré ich povahové vlastnosti, ale ani prostredie, kde hlavné slovo majú miestny kňaz a verejná mienka. Túžba po nehe im pomôže prekonať ťažké skúšky, ktoré ich čakajú, kým sa ocitnú pred oltárom.