Vyhnanství: Čekárna : (Exil) - Feuchtwanger, Lion, 1884-1958 (Nakladatelství politické literatury, 1965)
Vyhnanství je záverečným dielom rozsiahlej románovej fresky o vzniku a šírení nacistického moru. Reprezentanti pokrokovej vrstvy Nemecka emigrujú po Hitlerovom nástupe k moci do Francúzska a s biednym pocitom nevítaných cudzincov žijú v Paríži. Pokračujú v boji a vydávajú protinacistické parížske noviny. Nacistickým agentom, disponujúcim neobmedzenými financiami a veľkým vplyvom, sa podarí zavliecť význačného člena redakcie do ríše a ich prsty siahajú až k vydavateľovi listu. Hlavné postavy knihy sú však v prevažnej miere romantické, individualistické, plné zmätkov, ktoré im bránia postaviť sa rázne a nekompromisne proti fašizmu.