Zdravotné sestry: každý z nás sa môže stať pacientom (Tending lives) - Heron, Echo; Kočanová, Mária, 1890-1976; Pernecký, Jozef, 1944- (Bratislava Slovenský spisovateľ, 1999)
Autorka dáva prehovoriť svojím kolegyniam, zdravotným sestrám, a robí z nich živé, reálne postavy. Šokujúco presvedčivé... Cesta študentky zdravotnej školy, ktorá vstupuje s ideálmi do tvrdej praxe. Napísané s humorom a s jemným zmyslom pre detail.
Keywords: romány autorské; spoločenské romány; lekárske prostredie; próza; americká literatúra - texty