Slnečnice : (Sun-Trap) - Lovell, Ann (Ruža, 1992)
Opustenú chudobnú sirotu Natalie Meffrovú stretne po smrti jedinej príbuznej - starej mamy - veľké šťastie. Po nečakanom liste z Francúzska, z ktorého sa dozvie, že predsa len nezostala na svete sama, ale kdesi v Prevensalsku má rodinu, a vôbec nie chudobnú, ju navštívi bratranec Laurent a zahrnie mimoriadnou pozornosťou. Natalie sa doňho zamiluje. Mladý párik prežije v Londýne krátku a vášnivú romancu, ktorá sa skončí šťastným sobášom a odchodom Natalie do Francúzska. Tu sa však Natalina idylka končí. Lauren sa vracia k predchádzajúcej milenke Chantal a láskou zaslepená oddaná Natalie nevidí a netuší, že jej hrozí smrteľne nebezpečenstvo.