Eminencia: Román o moci a láske : (Eminence) - West, Morris Langlov, 1916-1999 (Spoločnosť priateľov krásných kníh, 1999)
Najnovší román významného prozaika austrálskeho pôvodu je dramatickým príbehom z prostredia Vatikánu, sústredeným na pozadie voľby pápeža, kde hrajú dôležitú úlohu nielen zásluhy, morálka a viera, ale i boj o moc, intrigy a korupcia. Hlavná postava, kardinál Luca Rossini, vplyvný muž s pestrou minulosťou, ktorý ako mladý kňaz v Južnej Amerike zažil ťažké fyzické príkoria, ale i lásku k žene, získava jeden z najvyšších postov, aký môže získať iba múdry a prezieravý muž s hlbokými zásadami. Cesta, ktorá ho priviedla na vrchol, však nebola ľahká - aj on je len človek s obyčajnými ľudskými slabosťami, aj on im podľahol a poznačili ho na celý život. Lásku, vášeň a citové vzťahy pôsobivo podčiarkuje exotické ovzdušie malebných uličiek starého Ríma, kde sa spletajú a rozpletajú pestré nitky ľudských osudov.