Skye O+Malleyová: Nájdenie stratenej lásky : (Lost love found) - Small, Bertrice, 1937- (Baronetka, 1999)
Valentína, lady Barrowsová, kľačala pri modlitbe pri tele svojho zosnulého manžela. Napriek svojej mladosti a nedostatku skúseností si dokázala poradiť. Obliekla sa do čierneho hodvábu. Červené vlasy s medeným leskom schovala za batistový vdovský čepiec. Takmer nemohla dýchať. Valentína svojho manžela nedokázala milovať a teraz trpela výčitkami svedomia. Priala si, aby osud dožičil ich manželstvu viac času. Bola si istá, že už nikdy v živote nebude nikoho milovať...