V dobrom aj v zlom, navždy - McDaniel, Lurlene, 1944- (Mladé letá, 1999)
Kým nás smrť nerozdelí, stihla zašepkať April svojmu snúbencovi Markovi, skôr ako odišiel navždy. April bolestne prijíma uzimené mesto, kde jej všetko pripomína chladný dotyk smrti, a túži po hrejivých lúčoch slnka, ktoré by jej vylôiečili dušu. Vyberie sa s rodičmi na nádherný ostrov v Karibiku, kde sa uprostred spomienok na Marka náhodne zoznámi s Brandonom. Aj on má svoju bolesť - trpí kvôli matkinej samovržde a viní z nej otcaPriateľstvo s Brandonom vyústi v novú lásku. April sa jej nedokáže ubrániť, hoci vie, žýe nad ňou visí tieň zákernej choroby. Bude jej súdené zostať s Brandonom v dobrom aj v zlom navždy?