Neuveriteľné prázdniny - Cita, Jaroslav, 1926- (Mladé letá, 2000)
Prváčik Janko sa vybral na prázdniny do Lehoty. Zobral si aj vernú kamarátku mačičku Cilku. Prežili spolu všelijaké dobrodružstvá. Od napínavej cesty vlakom až po zaujímavé až strašidelné príhody u starej mamy...