Tajomstvo mesačného ohňa - Marx, André, 1973-; Ličková, Marta, 1926-; Mydlo, Svetozár, 1948-2014 (Bratislava Mladé letá, 2000)
20 hodín 25 minút: do budovy Steadmanovho múzea v L.A. vchádza jeho riaditeľ, dobrosrdečný, ale zábudlivý pán Peacock. Sprevádzajú ho Traja pátrači, aby v nasledujúcich minútach ako prví návštevníci zhliadli najcennejší diamant sveta - Mesačný oheň...
Pre čitateľov od 9 rokov.
Keywords: príbehy autorské; dobrodružné príbehy; Marx, André (nemecký autor, 01.01.1973 v Georgsmarienhütte v Osnabrücku -); detektívne príbehy; próza; nemecká literatúra - texty; pre čitateľov od 9 rokov; Mydlo, Svetozár (bol slovenský akademický maliar, výtvarný redaktor, grafický dizajnér aj poštových známok, karikaturista a ilustrátor. Pôsobil dlhoročne ako výtvarný redaktor vydavateľstva Mladé letá. Vytvoril viac ako 500 kníh, mnohé ilustroval. Verejnosť pozná jeho prácu pre Radošinské naivné divadlo, pre ktoré tvoril plagáty, bulletiny, ilustrácie i scény a s ktorým ho spájal originálny štýl a zmysel pre humor. Slovenské múzeum dizajnu uchováva mnohé práce a návrhy tohto originálneho autora. * 10.07.1948 Ružomberok, Slovensko - 29.11.2014 Bratislava, Slovensko)