Psy: Spoznajte svet psov, vlkov, šakalov a líšok (Eyewitness guides. Dog) - Clutton-Brock, Juliet, 1933-2015; Čech, Branislav (Bratislava Fortuna Print, 1999)
Známa edície ukazuje svet psovitých šeliem krásnymi fotografiami, popisuje ich históriu a vývoj od najstarších pozostatkov domestikovaného psa po súčasná plemená. Upozorňuje na najrôznejšie vzácnosti i zaujímavosti napr. O čuchu psovitých, o ich mláďatách, vlastnostiach, vzťahu k človeku ai.
Výber z obsahu: Čo sú psy?. Vývoj čeľade psovitých. Správanie. Mláďatá a šteniatka. Psovité šelmy Afriky a Ázie. Divé psy. Pastierske a ovčiarske psy. Poľovnícke psy. Pretekárske psy. Teriéry. Krížence. Starostlivosť o psa.
Keywords: prírodné vedy; zoológia; zvieratá; psy; chov psov; Clutton-Brock, Juliet (bola anglická zooarchaeológička a kurátorka, špecializujúca sa na domestikované cicavce. V rokoch 1969 až 1993 pracovala v Prírodovedeckom umení. V rokoch 1999 až 2006 bola riaditeľkou časopisu Journal of Zoology. * 06.09.1933 Londýn, Anglicko - 21.09.2015 Londýn, Anglicko); knihy populárno-náučné pre deti