Návrat (Homecoming) - Bickmore, Barbara, 1927-2015; Kot, Jozef, 1936-; Pernecká, Eva; Prokešová, Viera, 1957-2008 (Bratislava Slovenský spisovateľ, 2000)
Košatá a dynamická sága rodiny Hamiltonovcov, ktorým nechýbala odvaha, ale ani moc a blahobyt. V takomto prostredí sa narodila Sydney: aristokratická matka, otec - vplyvný novinársky magnát, v takej rodine všetko vždy malo svoje miesto a poradie. Sydney sa cítila iná - chcela sa vzdelávať, hoci jej otec podporoval tradičnú úlohu ženy ako matky, no láska, ako to už býva, všetko zmenila...
Doslov: (Barbara Bickmorová).
Keywords: romány autorské; spoločenské romány; ságy rodinné; romány o ženách; romány o láske; próza; americká literatúra - texty; Bickmore, Barbara (americká spisovateľka. Písala romány so ženskými hlavnými postávami, ktoré sa často stretávajú v typicky rolách ako muži, sršiace energiou a ľudskostou. Jej romány majú veľký úspech v Austrálii, Afrike, Spojených štátoch a Číne. * 10.06.1927 Spojené štáty americké - 23.02.2015 v Anacortes, Washington, Spojené štáty americké); Kot, Jozef (slovenský prekladateľ, pedagóg, vydavateľ, 01.09.1936 Bratislava -)