Lode: Spoznajte históriu člnov a lodí - od pirog po jachty a supertankery : (Eyewitness guides boat) - Kentley, Eric (Vidieť - poznať - vedieť, 2000)
Prehľadne zostavená obrázková kniha približuje lode a člny od najjednoduchších plavidiel z trstiny a kože, cez kanoe z brezovej kôry, ručne tesané pirogy, športové a rybárske lode až po moderné osobné, nákladné a vojnové lode. Vysvetľuje najrozmanitejšie stránky romantického sveta lodí aj v menej romantických, rýdzo technických súvislostiach. Dôkladne spracované ilustrácie poslúžia aj ako pomôcka modelárom či amatérskym staviteľom lodí.