Anjel milosrdenstva : (Angel of mercy) - McDaniel, Lurlene, 1944- (Mladé letá, 2000)
Osemnásťročná Heather cestuje Loďou milosrdenstva do Kenye a Ugandy ako dobrovoľná zdravotníčka, aby pomáhala tým, ktorí to skutočne potrebujú. Hoci sa pripravovala na ťažké podmienky, natoľko odlišné od života doma, netušila, aké šokujúce bude jej stretnutie s chorobami, hladom a biedou domorodých obyvateľov. Keď už Heather stráca ideály, pomôže jej mladý Ír Ian pochopiť, že svet sa dá zmeniť, len sa nesmie vzdať. Ian a Heather sa do seba zaľúbia...