Najneposlušnejší pes na svete - Dale, Jenny, 1969-; Jaurová, Miroslava; Rogers, Frank; Mydlo, Svetozár, 1948-2014 (Senica Arkus, 2001)
Najneposlušnejší pes na svete je dalmatín, o ktorom rozpráva prvý príbeh zo série dramatických príbehov Psia hliadka. V príbehu vystupuje rodina Parkerovcov: rodičia Carole a Bob, deti Sarah, Emily a Neil. Vlastnia psí hotel a útulok. V okolí ich prezývajú Psia hliadka, lebo sa starajú nielen o zverené, ale aj o zatúlané psy a všetky ich majú rovnako radi. S rodinou Parkerovcov a ich psíkmi môžete zažiť veľa dobrodružstiev.
Pre deti od 9 rokov.
Keywords: príbehy autorské; príbehy o zvieratách; psy; próza; Mydlo, Svetozár (bol slovenský akademický maliar, výtvarný redaktor, grafický dizajnér aj poštových známok, karikaturista a ilustrátor. Pôsobil dlhoročne ako výtvarný redaktor vydavateľstva Mladé letá. Vytvoril viac ako 500 kníh, mnohé ilustroval. Verejnosť pozná jeho prácu pre Radošinské naivné divadlo, pre ktoré tvoril plagáty, bulletiny, ilustrácie i scény a s ktorým ho spájal originálny štýl a zmysel pre humor. Slovenské múzeum dizajnu uchováva mnohé práce a návrhy tohto originálneho autora. * 10.07.1948 Ružomberok, Slovensko - 29.11.2014 Bratislava, Slovensko); anglická literatúra - texty; pre čitateľov od 9 rokov