Listy láskam : (Across the Miles: Tales of Correspondence) - Montgomery, Lucy Maud, 1874-1942 (Čajka, 2000)
Kniha obsahuje dvadsať novoobjavených príbehov známej kanadskej spisovateľky. Pekná Sara sa sklame v láske. Zmení na tom niečo oneskorený list od jej bývalého milého? Bohatá Isabel Shirleyová ostáva po smrti svojho otca opustená. Začne dostávať listy od neznámeho pisateľa. Ako vyrieši hádanku, komu odpísať? Listy sú plné nádejí, radostí, žiaľu, vlastne sa ani veľmi nelíšia od tých našich...